Mișcați de suferință, proiect inițiat de Biserica Sfântul Calinic de la Cernica din Craiova

Biserica „Sfântul Calinic de la Cernica”, din cartierul craiovean Valea Roșie desfășoară, până în luna decembrie, proiectul social „Mișcați de suferință”. Astfel, preoții și membrii Grupului parohial își propun să ajute 1.500 de persoane nevoiașe, cu grave probleme financiare, cu risc de marginalizare socială sau supuși calamităților sociale, a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

În cadrul acestui proiect, parohia inițiază o serie de campanii de ajutorare, credincioșii fiind informați cu aproape o lună înainte de toate detaliile acțiunii sociale: unde se desfășoară, cine sunt beneficiarii și ce posibilități de ajutorare a acestora există.

„Cu sprijinul credincioșilor, ne propunem să realizăm, pe tot parcursul anului, colecte de îmbrăcăminte, pături, jucării, alimente neperisabile și alte bunuri de strictă necesitate, pentru a veni în sprijinul oricărei persoane care ne solicită ajutorul. Colecta se face doar după ce noi înștiințăm credincioșii despre campania pe care urmează să o desfășurăm”, a precizat preotul paroh Marin Albu.

Ultima campanie derulată în cadrul acestui proiect a avut loc în lunile mai – iunie, în localitatea doljeană Caraula, unde persoanele nevoiașe au primit haine, alimente și alte produse de necesitate.

Comentarii Facebook


Știri recente