„Minunile Sfintei Cuvioase Maicii noastre Parascheva” în format audio

La Centrul de conferințe ‘Providența’ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a avut loc ieri, 12 noiembrie, lansarea CD-urilor ‘Minunile Sfintei Cuvioase Maicii noastre Parascheva’, vol. I și vol. II. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Târgului Internațional de Veșminte, Icoane, Cărți și Obiecte Bisericești (TOB) – 2010, informează „Ziarul Lumina”.

‘Minunile Sfintei Cuvioase Maicii noastre Parascheva’ au fost lansate ieri la Iași în varianta audio. Cele două CD-uri au apărut la Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. În deschiderea evenimentului moderat de Cătălin Jeckel, directorul Editurii Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, arhim. Dosoftei Șcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iași, a vorbit despre minunile pe care Sfânta Parascheva le face mai ales în viața celor credincioși. ‘Sfânta Parascheva face minuni cu copiii nevinovați, cu elevii, cu studenții care au nevoie de ajutor la examene, dar mai ales cu oamenii bolnavi și necăjiți. Mă bucur că Cezar Enache are un talent deosebit, iar Sfânta Parascheva l-a învrednicit să fie cel care să-i povestească minunile’, a afirmat arhim. Dosoftei Șcheul.

Încă o minune a Sfintei Parascheva

Protosinghelul Valerian Radu, slujitor la Catedrala mitropolitană din Iași, a mărturisit celor prezenți cum s-a ajuns ca o parte din minunile Sfintei Parascheva să apară în format audio. ‘Am găsit o carte cu minunile Sfintei Parascheva, tipărită cu binecuvântarea Preasfințitului Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, care relatează istoricul minunilor până în anul 2005. Ne-am gândit că sunt oameni nevăzători, sunt oameni în spitale, oameni care nu se pot mișca sau în durere și în necaz. Prin vocea lui Cezar Enache pe care o auzim la Radio TRINITAS, foarte mulți copii se apropie de Biserică. Prin această voce, minunile Sfintei Parascheva și aceste CD-uri sunt binevenite pentru fiecare vârstă’, a apreciat protos. Valerian Radu.

Părintele Bogdan Țifrea, redactor-șef al postului Radio TRINITAS, redacția din Iași, a remarcat că editarea celor două CD-uri reprezintă o mulțumire față de Sfânta Parascheva. ‘Cele două CD-uri sunt în același timp un gest de recunoștință. Simțim adesea ajutorul Sfintei Parascheva. Faptul că aceste minuni sunt prezentate de un copil ne îndeamnă pe noi, oamenii, să medităm la cât bine sau rău am făcut în viața noastră până acum’, a spus pr. Bogdan Țifrea. Prof. Claudia Grigoraș, prezentatorul emisiunii ‘Universul copilăriei’ la Radio TRINITAS, a punctat câteva aspecte din colaborarea pe care Cezar Enache o are de trei ani cu Radioul Patriarhiei Române. În același timp, prof. Claudia Grigoraș a considerat apariția celor două CD-uri o minune a Sfintei Parascheva. Cezar Enache a mulțumit la final tuturor celor care au rostit alocuțiuni și celor care au fost prezenți, după care a rostit o poezie a Sfântului Ioan Iacob de la Neamț. La eveniment au participat preoți, angajați ai Centrului eparhial Iași, precum și ieșeni care îl îndrăgesc pe Cezar Enache.

Vol. I și II

‘Minunile Sfintei Cuvioase Maicii noastre Parascheva’ au apărut în două volume: volumul I conține 13 minuni, iar cel de-al doilea conține alte zece dintre minunile Sfintei Cuvioase Parascheva. Cele două discuri au fost realizate în studioul din Iași al Radio TRINITAS, având sprijinul Editurii Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. CD-urile conțin după fiecare minune și câte o rugăciune adresată Sfintei Cuv. Parascheva și fragmente din Acatistul Ocrotitoarei Moldovei, în interpretarea Corului ‘Altarul’ al Catedralei mitropolitane din Iași, dirijat de arhim. Dosoftei Șcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iași. Cele două CD-uri pot fi cumpărate din librăriile mitropolitane ‘Sf. Cuv. Parascheva’.

Cezar Enache este elev în clasa a IV-a la Liceul ‘Vasile Alecsandri’ din Iași și are 10 ani. Din luna noiembrie a anului 2007 este coprezentator al emisiunii ‘Universul copilăriei’, realizată de prof. Claudia Grigoraș la Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente