Minunea pogorârii Luminii deasupra Sfântului Mormânt de la Ierusalim

În fiecare an, la Ierusalim, cu ocazia praznicului Învierii Domnului sărbătorit de ortodocși, se petrece minunea pogorârii Luminii deasupra Sfântului Mormânt al Mântuitorului. Evenimentul se produce în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Paștelui, în jurul orei 13.00. Lumina care se pogoară din cer se manifestă diferit în fiecare an, iar în primele minute nu arde.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioan, Episcopul Covasnei și Harghitei a oferit mai multe informații pentru TRINITAS TV: „Ea pare în timpul slujbei din jurul orei 13:00 – 13:30. Lumina apare și ca un semn de învederat al credinței noastre ortodoxe. Tradiția Ierusalimiteană spune că la un moment dat creștinii ortodocși nu au fost primiți în Sfântul Mormânt și stăteau la poarta marii Biserici și acolo a apărut Sfânta Lumină. Iată că se păstrează până astăzi lucrarea lui Dumnezeu. Lumina de la Ierusalim nu se supune legilor fizicii, nici măcar legilor fizice subatomice. Deci, este dincolo de materie”.

La minunea pogorârii Luminii în Biserica Sfântului Mormânt, asistă în fiecare an ierarhi, monahi, monahii, preoți din toată lumea, alături de zeci de mii de pelerini.

Comentarii Facebook


Știri recente