Precizarea a fost facuta de ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, care a vizitat Braila. El a spus ca autoritatile l-au plimbat pe la mai multe obiective interesante din municipiu si l-au intrebat daca nu poate ajuta cu ceva fonduri finalizarea lucrarilor la catedrala, insa raspunsul a fost negativ: ‘Am spus-o in discutia purtata cu gazdele, ca ministerul nu sustine financiar proiecte de acest fel, noi sustinem proiecte pentru obiective intrate in patrimoniul cultural si istoric al orasului, al tarii, deci cele care intra in categoria monumentelor istorice. Sigur, pentru catedrala greceasca, da. Mai sunt aici si alte biserici foarte vechi si valoroase, am vizitat si fosta moschee, transformata in biserica ortodoxa, vreau sa va spun ca este un caz foarte interesant, aproape ca este un caz unic, probabil, in Europa’, informeaza cotidianul ‘Obiectiv’. Intrebat fiiid ce inseamna sustinerea financiara pe care ministerul ar putea-o oferi pentru lucrarile la Biserica Greaca, ministrul a raspuns: ‘Eu n-am venit aici ca sa-mi descarc punga, nu am bani in masina, trebuie sa se faca, evident, niste socoteli de catre arhitecti, proiectanti si edili, stiu ca este trecuta pe un plan european, la acest moment, stiu ca au fost colegi de-ai mei de la Ministerul Culturii impreuna cu cei ai ministerului omolog din Grecia si cu cei ai UE, sa vada ce se poate face impreuna, un deviz estimativ si apoi sa vedem cum impartim sarcinile financiare. Stiu, oricum, ca ministerul a dat si in trecut bani pentru acest obiectiv’. Amintim ca presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si-a propus sa faca demersurile necesare pentru a termina in acest an lucrarile la Catedrala municipiului. Stancu a explicat ca s-a saturat de imaginea eternului santier de constructii din Bariera, unde, de vreo 16 ani, sta imprejmuita cu garduri metalice Catedrala inceputa si neterminata.
În imagini: Prohodul Maicii Domnului la Patriarhia Română (2022)
Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat duminică, 14 august, slujba Prohodului Maicii Domnului la Catedrala Patriarhală. Programul liturgic a inclus slujba Vecerniei unită cu Litia, Utrenia, Prohodul Maicii Domnului și procesiunea cu Sfântul Epitaf în jurul…
Programul slujirii ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române de Adormirea Maicii Domnului
De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, luni, 15 august 2022, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas: Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,…
Să ne străduim ca în momentele de panică să avem întreg sufletul centrat pe Hristos, recomandă Episcopul Hușilor
Episcopul Ignatie al Hușilor a vorbit duminică despre Sfântul Apostol Petru care, în momentul în care nu mai avea privirea orientată înspre Hristos, a simţit iminenţa morţii. „El nu mai era centrat în Hristos, ci înspre…
Episcopul Canadei: Entuziasmul tinereții, gândirea armonioasă și bucuria curată sunt binevenite în Biserică și în societate
Episcopul Ortodox Român al Canadei a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a tineretului în care subliniază că „entuziasmul tinereții, gândirea armonioasă și bucuria curată sunt îndreptățite și binevenite în Biserică și în societate”. …
Încercarea lui Petru de a merge pe apă a fost din respect, nu din curiozitate, explică Patriarhul României
Patriarhul României a oferit duminică mai multe lămuriri cu privire la textul evanghelic despre umblarea pe mare și potolirea furtunii (Matei 14:22-34), printre care și aceea că ucenicul Petru nu a încercat să meargă pe…