Miniproiectul Dăruind vei dobândi în Parohia Girișul Negru

Perioada binecuvântată a Postului Mare a reprezentat pentru creștinii dreptmăritori un urcuș duhovnicesc pentru marele praznic al Învierii Domnului, de a cărui lumină ne bucurăm și în aceste zile. Pe treptele acestui urcuș copiii din Parohia Girișul Negru din Protopopiatul Tinca, Eparhia Oradiei și-au însușit noi învățături creștin-morale, menite să-i întărească în credință. Astfel, pe toată durata Postului Mare părintele paroh Florin Voropciuc, în fiecare duminică, după Sfânta Liturghie, s-a întâlnit în biserică pentru cateheză cu copiii care participă la programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”.

Părintele le-a vorbit acestora despre patimile Mântuitorului și despre semnificațiile răstignirii și ale Învierii Domnului. Totodată, au fost îndrumați și pregătiți spre a interpreta o frumoasă piesă de teatru numită „Patimile și Învierea lui Hristos „, ce a fost prezentată în fața credincioșilor în cele trei zile ale praznicului Învierii Domnului, după cum ne-a menționat Pr. Călin Popa. Costumați în veșminte potrivite interpretării piesei, copiii au reușit să impresioneze prin talentul de care au dat dovadă. La final, aceiași copii, împreună cu părintele paroh, au împărțit persoanelor în vârstă din parohie un număr de 150 de cadouri de Paști.

În data de 22 aprilie 2012, în cadrul miniproiectului educațional și social-filantropic intitulat „Dăruind vei dobândi” copiii din Girișu Negru au vizitat pe copiii de la Centrul de Plasament din localitatea Tinca, cărora le-au dăruit pachete cu dulciuri și iconițe, dar mai ales dragoste și afecțiune sufletească.

Comentarii Facebook


Știri recente