Miniproiect filantropic la Ucea de Jos, județul Brașov

În luna martie, în Parohia Ucea de Jos, județul Brașov, s-a desfășurat miniproiectul filantropic ‘Suflet lângă suflet’, în cadrul Concursului național ‘Copilul învață iubirea lui Hristos’, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

O parte din elevii care participă săptămânal la catehezele de la biserică au vizitat persoane aflate în suferință și au încercat să le readucă zâmbetul pe fețele chinuite de suferințe. Dintre bolnavii parohiei, copiii s-au oprit la Ionuț Purece, de 23 ani, paralizat din cauza meningitei, Virgil Bândescu, de 34 ani, imobilizat în urma unui accident, și Cristian, de 11 ani, care se deplasează greu din cauza unei parapareze. Copiii au fost impresionați și s-au arătat interesați de a-i ajuta mai mult pe cei bolnavi.

În cadrul micilor ateliere organizate sub îndrumarea cadrelor didactice, copiii au confecționat mărțișoare și felicitări pe care le-au valorificat într-o expoziție cu vânzare în incinta școlii. Elevii au împodobit lumânări pentru noaptea Învierii, pe care le-au oferit spre vânzare creștinilor parohiei. Banii strânși au fost folosiți pentru cei trei bolnavi. Copiii vor continua acțiunile, ajutând și alți bolnavi.

Comentarii Facebook


Știri recente