Mini-concert de muzica bizantina pentru prescolarii din Sibiu

În cadrul activităților „Școala Altfel” de la Grădinița nr. 15 din Sibiu, Grupul Psaltic ‘Sfântul Andrei Șaguna’ al Catedralei mitropolitane din Sibiu, condus de Adrian Dobreanu, a susținut un mini-concert de imne bizantine din Postul Mare. La evenimentul din 4 aprilie, au participat micuții de la grădinița amintită, educatoarele, părinții, cadrul medical, un reprezentant al Poliției Municipiului Sibiu, doamna Gabriela Căpățînă de la Asociația ‘Protecția Mediului’, profesori de la Scoala de Artă din Sibiu, institutoarele de la Scoala nr. 18 Sibiu și reprezentanți ai Teatrului de Păpuși. De asemenea, a participat părintele Marian Răduleț care a ținut o cateheză.

‘Am fost și noi invitați să participăm în cadrul acestui proiect la nivel național și am dorit să împărtășim copiilor și doamnelor educatoare, frumusețea cântărilor noastre bisericești, deoarece copiii trebuie învățați de mici cu rugăciunea și cîntările bisericești în comun. Este exact cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur: <> și asta, pentru a fi mai aproape de Biserică, de Dumnezeu’, a spus Adrian Dobreanu potrivit mitropolia-ardealului.ro.

„Școala Altfel” are ca scop implicarea instituțiilor de învățământ în diverse activități extrașcolare, prin care cei mici să cunoscă mai multe despre societate, instituții și oameni.

‘În aceste zile, grupuri de lucru, au fost cu toții implicați în diverse parteneriate cu unitatea noastră de învățămînt pentru o adaptare mai ușoară a copiilor în grupuri de lucru nou formate, cu membri necunoscuți”, a spus doamna educatoare Munteanu Florența.

Comentarii Facebook


Știri recente