Militarii olteni din Irak au ridicat o biserica

Aflat intr-o vizita in Irak in perioada 28-31 iulie 2004, Inalt Prea Sfintitul Teofan, Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei, a sfintit o bisericuta zidita de militarii Batalionului 26 Infanterie ‘Neagoe Basarab’ din Craiova aflati in misiune.

Intr-un comunicat de presa al Arhiepiscopiei Craiovei, remis de Rompres, se mentioneaza

ca Inalt Prea Sfintitul Teofan a efectuat o vizita in Irak la invitatia militarilor Batalionului 26 Infanterie ‘Neagoe Basarab’ din Craiova. Bisericuta a fost zidita in sudul Irakului, la 20 de km de antica cetate Ur a Caldeei, patria de origine a patriarhului biblic Avraam.

‘Pe parcursul vizitei, Mitropolitul Olteniei a purtat discutii cu militarii craioveni, interesandu-se de activitatea pe care acestia o desfasoara pentru mentinerea pacii si reconstructia Irakului, si a vizitat ruinele cetatii Ur.’, se precizeaza in comunicatul remis Agentiei Rompres.

Inalt Prea Sfintitul Teofan s-a intors in tara cu un avion militar, insotind penultimul grup de osteni olteni care au revenit acasa, ultimii dintre ei urmand sa soseasca in Craiova peste cateva zile, fiind inlocuiti in misiune de un batalion romanesc din Bistrita.

De mentionat este faptul ca biserica sfintita in Irak este cea de a doua de acest fel dupa cea

ridicata de militarii craioveni in Kandahar, biserica sfintita de asemenea de Inalt Prea Sintitul Teofan.

Comentarii Facebook


Știri recente