Mii de pietreni, la sărbătoarea Bisericii Sfântul Ioan-Domnesc

Înalt Preasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, PS Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor și PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului au oficiat astăzi, 26 iunie 2011, Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Ioan”-Domnesc din Piatra Neamț, după cum ne-a relatat Constantin Ciofu, Redactor „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Slujba a avut loc în cadrul programului religios dedicat hramului acestui sfânt lăcaș și sărbătorilor municipiului Piatra Neamț. Cei peste 1000 de pietreni prezenți la această sărbătoare s-au închinat raclei ce adăpostește moaștele a 16 sfinți ai Bisericii noastre, care a fost adusă de la Catedrala mitropolitană din Iași, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan.

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit Teofan a transmis credincioșilor că „această zi dedicată tuturor sfinților români este o chemare, este o întrebare, este o interpelare adresată nouă, celor de aici și tuturor acelora care încearcă să fie pe de o parte români autentici, pe de altă parte creștini ortodocși adevărați”, potrivit Radio TRINITAS.

La slujbă au participat autorități locale și județene, care au sprijinit organizarea manifestărilor religioase ale parohiei „Sfântul Ioan” – Domnesc și ale Protopopiatului Piatra Neamț. La momentul împărtășirii, peste 100 de persoane de toate vârstele s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Ctitorie a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, Biserica „Sfântul Ioan” – Domnesc din Piatra-Neamț a fost construită din piatră între anii 1497-1498. După indicațiile pisaniei, sfântul lăcaș a fost zidit de la 15 iulie 1497 până la data de 11 noiembrie 1498 iar turnul de clopotniță a fost zidit în anul 1499, fiind terminat la 24 octombrie același an.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…