Mii de pelerini se închină pe Dealul Patriarhiei

Tradiționalul pelerinaj organizat anual în preajma sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor adună pelerini din toată țara. Și la această oră, înarmați cu răbdare și foarte multă credință, mii de pelerini așteaptă să ajungă la baldachinul din apropierea Catedralei patriarhale pentru a săruta Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci și moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena și ale Sfântului Dimitrie cel Nou, informează TRINITAS TV. Unii citesc rugăciuni, alții cântă așa cum au învățat la parohiile lor sau își povestesc unii altora necazurile și bucuriile. Mulți dintre credincioși au venit din provincie special pentru această sărbătoare și sunt pregătiți să stea la rând oricât va fi nevoie.

„Am venit la Sfinții care pe mine m-au ajutat foarte mult, Sfântul Dimitrie cel Nou și Sfinții Împărați Constantin și Elena, dar am venit și pentru a mă închina la Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci și pentru a mă ruga”.

„Este foarte important să ne închinăm și să ne rugăm la Sfânta Cruce. Este armă împotriva celui rău”.

Rândul cu pelerini a ajuns până aproape de Strada 11 iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…