Mii de pelerini la Izvorul de sub Sfântul Altar al Bisericii „Buna Vestire” din Brăila

Mii de pelerini au venit să ia apă sfințită de la izvorul de sub Sfântul Altar al Bisericii „Buna Vestire” din Brăila care se deschide o dată pe an de sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii” și este recunoscut în întreaga lume.

Anul acesta izvorul a primit agheasmă adusă de la Mănăstirea Izvorâtoare de Vindecări Multe din Biserica de la Constantinopol.

Agheasma de la Constantinopol a fost adusă la Brăila de Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos care a oficiat slujba de sfințire a apei sfântului izvor, considerată vindecătoare de boli trupești și sufletești, și a spus: „Am adus o parte de aghiasmă pe care scrie ‘Stavropighia Patriarhală – Mănăstirea izvorâtoare de vindecări multe’ și am adăugat aghiasma care se află în Biserica de la Constantinopol neîncetat din secolul V până astăzi”, informează TRINITAS TV.

Copii, tineri și bătrâni, înarmați cu bidoane și sticle și-au petrecut noaptea pe scaune, pe pături sau direct pe iarbă în curtea bisericii, pentru a fi siguri că vor ajunge la apa izvorului.

Alte informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele protopop de Brăila, Gheorghe Marinescu: „Preoții și credincioșii din Brăila, din localitățile învecinate și din toată țara au venit aici și s-au bucurat cu bucurie sfântă la Liturghia arhierească pe care Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârșit-o în această monumentală Biserică. Credincioșii pelerini în număr de aproape zece mii au venit în bună rânduială la izvorul Maicii Domnului de sub Altarul Bisericii ‘Buna Vestire’ pentru a primi aghiasmă și a-și sfinți casele, familia, cât și pentru sănătatea lor sufletească și trupească”.

Biserica „Buna Vestire”, ridicată pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, este vestită în întreaga lume pentru apa sfințită din izvorul tămăduitor, situat la 12 metri adâncime, sub Sfântul Altar.

Biserica este unică pentru faptul că are trei altare și trei hramuri, Buna Vestire, Sfântul Gherasim și Sfântul Ierarh Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente