Mii de pachete alimentare pregătite pentru pelerini

Arhiepiscopia Bucureștilor va fi alături de credincioșii care vor participa de Sărbătoarea Sfântului Dimitrie la pelerinajul de pe Dealul Patriarhiei. Conform informațiilor oferite de părintele Ioan Iordache, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor , toate parohiile din cele cinci protoierii din Capitală și județul Ilfov au pregătit, cu ajutorul membrilor din consiliile și comitetele parohiale, câte 100 de pachete care vor fi centralizate și distribuite prin intermediul sectoarelor social-filantropice ale Patriarhiei Române și Arhiepiscopiei Bucureștilor. Alături de pachetele pregătite de parohii, pelerinii vor primi alimente și din partea Carrefour București.

‘Protoieria I Capitală va contribui pentru organizarea sărbătorii hramului Catedralei patriarhale cu aproximativ 6.000 de pachete cu hrană pentru pelerini, 20 de kilograme de zahăr și 10 kilograme de cafea. Ca în fiecare an, fiecare parohie a fost implicată. Luni, toți cei 158 de preoți din protoierie vor participa la procesiunea ‘Calea Sfinților’, iar în zilele următoare, preoții noștri vor fi prezenți pe Dealul Patriarhiei pentru a îndruma pelerinii și a le oferi sprijinul duhovnicesc de care au nevoie’, a declarat părintele Vasile Dumitru, protopopul Protoieriei I Capitală.

Și în Protoieria Ilfov Nord toți preoții sunt implicați în strângerea de pachete pentru ajutorarea pelerinilor. ‘Estimăm un număr de peste 4.000 de pachete cu hrană de la toate parohiile. De asemenea, se caută modalități de organizarea de pelerinaje de la parohii, pentru ca toți credincioșii să poată ajunge la moaștele așezate pe Dealul Patriarhiei’, a spus părintele Constantin Păun, protopopul Protoieriei Ilfov Nord.

Protopopiatele de pe Valea Prahovei vor contribui, de asemenea, la buna desfășurare a pelerinajului oferind pachete alimentare și organizând pelerinaje pentru credincioșii din parohii. Protopopiatul Vălenii de Munte, prin grija părintelui protopop Florin Boțârcă, va trimite pentru pregătirea pachetelor alimentare trei tone de mere, iar credincioșilor defavorizați și copiilor din protopopiat le va pune la dispoziție patru autocare, pentru a se putea deplasa la București. Protoieria Ploiești va aduce pelerinilor, în ziua de 25 octombrie, 3.000 de pachete, cafea și alte lucruri necesare (zahăr, pahare, lingurițe), iar Protoieria Câmpina, 500 de pachete cu alimente, apă plată și fructe. ‘Pachetele cu alimente vor fi aduse luni după-amiază, pentru ca marți pelerinii care sunt deja pe Colina Bucuriei să primească aceste daruri din partea noastră’, a precizat părintele protoiereu Costică Dumitru al Protoieriei Câmpina.

În sprijinul pelerinilor vor veni și elevii de la Seminarul Teologic Liceal ‘Nifon Mitropolitul’ din București. ‘Ei vor asigura, alături de alți voluntari, aprovizionarea pelerinilor cu cafea, ceai cald și flori și vor fi un sprijin permanent în diverse activități legate de organizare. Întreaga activitate are un caracter prin excelență pedagogic, întrucât ei se pot pregăti, prin această participare, pentru slujirea care îi va aștepta mai târziu’, a mărturisit părintele Mihai Aurel, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din București.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…