Mii de oameni la Mănăstirea Prislop la comemorarea Părintelui Arsenie Boca

La Mănăstirea Prislop din Eparhia Devei și Hunedoarei, a avut loc astăzi, 28 noiembrie, pomenirea a 21 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Arsenie Boca. Sfânta Liturghie și slujba Parastasului au fost oficiate de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Părinte Daniil, Episcop-locțiitor al Daciei Felix și Preasfințitul Părinte Gurie, Chiriarhul locului.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu am pomenit și omagiat pe cel care a fost părintele, duhovnicul, învățătorul și omul binecuvântat de Dumnezeu pe aceste meleaguri care pornind de la Mănăstirea Sâmbăta, a ajuns la Mănăstirea Prislop și apoi și-a încheiat aici activitatea sa pământească. Mormântul Părintelui este un loc de pelerinaj”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

„Mulțumim tuturor preoților care au venit de departe, chiar și din afara țării, mulțumim credincioșilor care au ales ca și anul acesta să fie aici la comemorarea Părintelui Arsenie Boca”, a spus Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

De asemenea, a fost oficiată o slujbă de pomenire și la mormântul marelui duhovnic.

Situată la 13 km de Hațeg, într-un cadru natural deosebit, Mănăstirea Prislop, cunoscută și sub numele de „Silvaș”, după satul Silvașu de Sus, este menționată pentru prima dată în documente în anul 1360.

Comentarii Facebook


Știri recente