Mii de maramureșeni la hramul Mănăstirii Bârsana

Biserica Ortodoxă a pomenit astăzi, 30 iunie, Soborul Sfinților 12 Apostoli. Unul dintre lăcașurile de cult care și-au sărbătorit hramul a fost și Mănăstirea maramureșeană Bârsana. La sărbătoarea așezământului monahal au fost prezenți 15 000 de credincioși veniți din toate colțurile țării. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, și Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Eparhiei, informează TRINITAS TV.

„Să mulțumim cu toții lui Dumnezeu, cei ce ne-am adunat și cei ce nu sunt aici, căci Dumnezeu este cu noi. Oriunde ne întâlnim cu un semen al nostru, avem dreptul și puterea să zicem, Dumnezeul tău este Dumnezeul meu. Noi toți avem un singur Dumnezeu în ceruri. Poporul român este un popor binecuvântat, iubit și ajutat de Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

„Așezarea monahala de la Bârsana are o vechime istorică, în urmă cu șase secole existând aici un așezământ monahal de călugări. După 1990 s-a reactivat mănăstire, de data aceasta fiind mănăstire de călugărițe și a evoluat impresionant din punct de vedere administrativ, dar și duhovnicește. Dacă în 1992 exista doar biserica, iată că astăzi sunt peste 12 clădiri în această incită sacră, iar mulțimea credincioșilor de pe Valea Vișeului, din toate localitățile din Maramureșul voievodal, este impresionantă. Această sfântă mănăstire este un chivot al credinței din Maramureș”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Mănăstirea Bârsana este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale maramureșene, loc de pelerinaj pentru milioane de credincioși care vin aici de-a lungul întregului an. Hramul mănăstirii adună oameni din toate colțurile țării dar și de peste hotare, evenimentul numărându-se printre cele mai importante de acest gen din România.

Comentarii Facebook


Știri recente