Mii de credinciosi s-au inchinat la moastele Sfantului Grigore Teologul si ale Sfintilor Doctori fara de Arginti Cosma si Damian.

Mii de credinciosi din judetul Alba s-au inchinat sambata si duminica, in Catedrala Reintregirii din Alba Iulia, la moastele Sfantului Grigore Teologul si ale Sfintilor Doctori fara de Arginti Cosma si Damian, precum si la Icoana Paramytia adusa de la Sfantul Munte Athos in cadrul pelerinajului efectuat in Romania de Egumenul Manastirii Vatopedi, Parintele Arhimandritul Efrem.

Parintele Arhimandrit Efrem se afla pentru a treia oara in Romania la invitatia Inalt Prea Sfintitului Andrei – Arhiepiscop Ortodox de Alba-Iulia. Parintele Arhimandrit Efrem a oferit Manastirii Lupsa o copie dupa icoana nefacuta de mana a Maicii Domnului, Paramytia (Mangaietoarea) de la Manastirea Vatopedi.

Aseara, la Manastirea Lupsa, a fost oficiata o slujba in cinstea icoanei Paramytia urmand ca, astazi, Aula Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia sa gazduiasca o intalnire a staretului Efrem al Manastirii Vatopedi cu preotii din judetul Alba.

Pelerinajul egumenului Manastirii Vatopedi in Romania a inceput luni, 4 octombrie 2004, si se va incheia miercuri, 13 octombrie a.c.

Comentarii Facebook


Știri recente