Mii de credincioși la Mănăstirea Maglavit din județul Dolj

Peste două mii de credincioși au fost prezenți astăzi, 9 aprilie, la Mânăstirea Maglavit din județul Dolj, pentru a cinsti hramul acestui așezământ monahal. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată, pe un platou special amenajat în fața Bisericii Mânăstirii, de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După Sfânta Liturghie Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a săvârșit și slujba de sfințire a apei, Agheasma mică, binecuvântând pe toți credincioșii prezenți, informează TRINITAS TV.

Piatra de temelie a Mânăstirii Maglavit a fost pusă în anul 1935, pe locul în care Petrache Lupu a avut viziunea dumnezeiască de a ridica un așezământ monahal. Lucrările au fost apoi suspendate din cauza războiului și oprite definitiv de regimul comunist. Abia după 1989 acestea au fost reluate iar în prezent lăcașul este aproape finalizat, lucrându-se la pictura interioară.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…