Miercuri, 28 mai 2003, a trecut la cele vesnice Prea Cucernicul Parinte Diacon Prof.Dr. Petru I.David

Parintele Diacon Petru David s-a nascut in anul 1938 in judetul Valcea. A absolvit Seminarul Teologic din Curtea de Arges in anul 1957 si Institutul Teologic Universitar din Bucuresti in 1962, continuandu-si apoi studiile la Academiile Teologice din Moscova si Leningrad. In anul 1977 si-a luat doctoratul in teologie cu o lucrare despre dialogul anglicano-ortodox, fiind si membru in Comisia ortodoxa romana pentru dialogul cu anglicanii. In cursul vietii parintele David a detinut mai multe functii, printre care: sef de serviciu Secretariat la Editura Institutului Biblic si de Misiune al Patriarhiei, redactor principal la reviste centrale bisericesti, conferentiar si apoi profesor titular la catedra de ‘Indrumari misionare si Ecumenism’ de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

A participat de asemenea la diferite intruniri cu caracter ecumenic peste hotare si a publicat numeroase lucrari si articole de istoria religiilor, ecumenism si istoria culturii romanesti.

In urma unei scurte, dar grele suferinte pricinuita de un cancer osos, Parintele Diacon Petru David a murit in dimineata zilei de miercuri, 28 mai a.c..

Conducerea, cadrele didactice si studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa Patriarhul Justinian a Universitatii din Bucuresti anunta cu adanca durere si cu sincera parere de rau, trecerea la cele vesnice a Parintelui Diacon Petre I. David. Personalitatea sa de om de stiinta, de educator si slujitor devotat al Bisericii va ramane vie in inimile nenumaratelor serii de studenti pe care i-a format si in sufletele colegilor care l-au apreciat si iubit.

Slujba de inmormantare va fi oficiata vineri 30 mai, incepend cu ora 13.00, la Biserica ‘Sfanta Ecaterina’, paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, de catre un sobor de clerici in frunte cu Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Impartasim cu familia greaua incercare prin care trece si rugam pe Bunul Dumnezeu sa-i faca odihna cu dreptii. Sincere condoleante familiei indoliate.

Comentarii Facebook


Știri recente