Micul Prinț, pus în scenă de elevii Liceului Teologic din Oradea

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, elevii clasei a IV-a B, de la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea au interpretat, marți, 31 mai 2011, la Teatrul pentru copii și tineret „Arcadia” din Oradea, piesa „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry. Evenimentul a avut loc cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, 1 Iunie, după cum ne-a mărturisit Pr. Prof. Alin Sonea.

„Micul prinț” este o capodoperă a literaturii universale, destinată atât copiilor cât și adulților, având ca teme principale prietenia, dragostea și frumosul. Micul Prinț a plecat de acasă pentru a cunoaște lumea și a vizita cât mai multe planete. Prima planetă vizitată de el a fost cea a unui rege care se credea peste tot stăpân. Cea de-a doua planetă era a unui om vanitos; pe a treia planetă a intâlnit un bețiv; pe a patra planetă trăia un om de afaceri; pe a cincea se afla un felinar și un lampagiu; pe a șasea se afla un geograf bătrân. Cea de a șaptea planetă vizitată de Micul Prinț a fost Pământul unde a întâlnit oameni de toate felurile, apoi a ajuns în deșert, unde îl reîntâlnește pe pilotul de la începutul povestirii, pe care îl convinge să nu fie trist deoarece ei vor fi tot timpul împreună. Atunci când pilotul se va uita la cer va vedea stelele și va fi singurul care va ști că pe una din ele trăiește Micul Prinț.

Micii actori, instruiți de doamnele profesoare Elena Iacob și Veronica Isdrailă, au interpretat cu talent fiecare personaj al povestirii după cum urmează: Micul Prinț – Darius Iova; Pilotul – Denis Cuc; Regele- Bogdan Puștea; Trandafirul – Denisa Mihuț; Vanitosul – Raul Suciu; Bețivul – Călin Abraham; Lampagiul – Darius Popa; Omul de afaceri – Andy Istrate; Geograful – Alex Paloczi; Șarpele – Miruna Chipurici; Floarea cu trei petale – Mădălina Lucaci; Vânzătoarea de hapuri – Maria Jîpa; Povestitorul – Andrei Crăciun; Acarul – Rafael Buksa și Vulpea – Cristina Crenci.

Prezent la eveniment Preasfințitul Sofronie a apreciat jocul de rol al fiecărui actor, precum și costumele și i-a felicitat pe toți elevii, dimpreună cu profesorii lor, care au contribuit la reușita reprezentației.

Printre invitați au mai fost părinți, bunici, rude, colegi, prieteni și cunoștințe ale micilor actori, care au venit să fie alături de ei.

Reprezentația piesei nu ar fi fost posibilă fără generozitatea gazdelor: Teatrul pentru copii și tineret „Arcadia” din Oradea, care a pus la dispoziție întreaga recuzită necesară.

Piesa „Micul Prinț” se află la a doua reprezentație, prima având loc la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”.

Comentarii Facebook


Știri recente