Micul dejun cu rugăciune, la Parlament

Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României a organizat joi, 4 octombrie 2012, evenimentul Micul dejun cu rugăciune, aflat la cea de-a VII-a ediție. Au participat reprezentanții organizațiilor religioase din țara noastră, politicieni, oameni de cultură, reprezentanți ai corpului diplomatic. Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, după cum ne informează TRINITAS TV. Întâlnirea din acest an a avut tema „Statul și Biserica – misiune comună în combaterea sărăciei”.

„M-am bucurat că s-au gândit la o astfel de temă de reflecție pentru că aici participă nu numai parlamentari, ci și oameni de afaceri, de cultură, academicieni, reprezentanți ai cultelor din România; cu toți își propun să-și aducă partea de contribuție pe specificul zonei sale, pentru a ajunge la o diminuare a sărăciei în România. Sigur, niciodată nu cred că va fi eradicat cu desăvârșire fenomenul sărăciei, dar se pot crea condiții pentru un trai mai decent pentru oameni, așa încât instituțiile statului și celelalte instituții publice vin cu partea lor de contribuție în sensul elaborării unor politici economice care să permită crearea locurilor de muncă, iar pentru Biserică și celelalte culte este necesar să intensificăm educația în școală, în spiritul valorilor creștine, a dragostei față de muncă și de asemenea, în Biserică prin cateheze, astfel încât oamenii, chiar în situația în care și-au pierdut locul de muncă, să găsească posibilități de a trăi decent la nivelul familiei sale. Acesta a fost mesajul de cooperare între instituții astfel încât, încet încet, fenomenul sărăciei să fie diminuat în țara noastră”, a spus PS Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.

Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României a fost înființat în urmă cu 20 de ani.

Întrunirea a fost organizată de Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României, sub înaltul patronaj al Camerei Deputaților.

Comentarii Facebook


Știri recente