Mic Dejun cu Rugăciune la Parlamentul României

Oameni politici, reprezentanți ai bisericilor și delegați ai diverselor asociații religioase, s-au întâlnit astăzi, 9 decembrie, la Palatul Parlamentului la Micul Dejun cu Rugăciune. Reprezentantul Patriarhiei Române la acest eveniment a fost Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal.

„Este o temă deosebit de provocatoare. Se numește Mic Dejun cu Rugăciune, pentru că astfel de lucruri se întâmplă în majoritatea parlamentelor europene, inclusiv în Congresul Statelor Unite ale Americii. De aceea, aici la Parlamentul României, Grupul Ecumenic de Rugăciune este o instituție care […] a reunit parlamentari, majoritatea ortodocși, dar și de alte confesiuni care împărtășesc credința religioasă ca un comandament personal de viață. Am avut onoarea și bucuria de a da citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și să dezvolt în continuare o scurtă meditație în legătură cu aceste valori creștine care ar trebui să domine într-o instituție așa de necesară cum este instituția parlamentului, forul legislativ al unei țări”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Nifon pentru Radio TRINITAS.

Au participat oameni politici reprezentând parlamentele a peste 20 de țări, iar tema aleasă pentru întrunirea de anul acesta a fost „Valorile creștine în politică”, informează TRINITAS TV.

Întrunirea a fost organizată de Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României, sub înaltul patronaj al Camerei Deputaților.

Comentarii Facebook


Știri recente