Metode interculturale de dezvoltare comunitară

Preoți, reprezentând mai multe comunități rurale din România, Bulgaria, Estonia, Italia și Norvegia au participat săptămâna aceasta la un Atelier de lucru organizat de Facultatea de Teologie din Craiova, în cadrul proiectului european „Metode Interculturale de Dezvoltare Comunitară”. Evenimentul s-a încheiat astăzi, 12 noiembrie, printr-o conferință de presă organizată la „Casa universitarilor” din Bănie, în cadrul căreia au fost prezentate principalele concluzii ale acestei activități desfășurate în premieră europeană. Printre participanții la întâlnirea cu jurnaliștii s-a aflat și Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, informează TRINITAS TV.

„Dorim ca în continuare să angajăm proiecte împreună cu dumneavoastră și cu organizațiile pe care le reprezentați”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Proiectul „Metode interculturale de dezvoltare comunitară” își propune să faciliteze schimbul de experiență și colaborare între instituțiile partenere, în scopul dezvoltării abilităților unui număr de 80 de preoți din zone rurale defavorizate, pentru a contribui la procesul de dezvoltare a comunităților în care aceștia activează.

Comentarii Facebook


Știri recente