Mesajul PS Petru Gherghel la trecerea la cele vesnice a PF Parinte Patriarh Teoctist

La vestea mortii Patriarhului Romaniei, PS Petru Gherghel, Episcop romano-catolic de Iasi, a trimis un mesaj IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in care isi exprima durerea si spiritul de rugaciune cu credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane.

Inalt Prea Sfintia Voastra Parinte Mitropolit Daniel,

Vestea mortii Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist ne-a intristat si ne-a surprins pe toti.

Stim totusi ca viata noastra este in mainile Domnului si El singur hotaraste clipa intoarcerii acasa a fiecaruia dintre noi.

Cunoscandu-l din anii cand era Mitropolit al Moldovei si Bucovinei ca pe unul care era parinte pentru toti, urmarindu-i activitatea de intaistatator al Bisericii Ortodoxe Romane in fruntea Sfantului Sinod, stiindu-l si ca pe un prieten al meu personal si ca pe un apropiat al regretatului papa Ioan Paul al II-lea cu care a stiut sa poarte un dialog curajos si prietenos, care a dus la intalnirile de la Bucuresti si de la Roma, ne exprimam durerea si regretul pentru incetarea din viata a Prea Fericirii Sale si pentru intreruperea cursului unei activitati in mijlocul poporului credincios al Bisericii Ortodoxe Romane.

Alaturandu-ne la tristetea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, va exprimam Inalt Prea Sfintiei Voastre condoleantele noastre pentru aceasta pierdere, spiritul nostru de comuniune in rugaciune pentru odihna sufletului sau si imploram de la Dumnezeul vietii mangaierea si binecuvantarea pentru intreaga Biserica Ortodoxa Romana.

Impreuna cu toti colaboratorii mei din Episcopia Romano-Catolica de Iasi si cu toti credinciosii care l-au cunoscut si l-au pretuit, inaltam spre Dumnezeu o rugaciune fierbinte zicand: „Requiescat in pace! Sa se odihneasca in pace! Prin mila lui Dumnezeu. Amin.“

PS Petru Gherghel,

Episcop romano-catolic de Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente