Mesajul PS Petru Gherghel la alegerea noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane

Preafericirii Sale Daniel,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Preafericirea voastra,

Cu emotie si satisfactie am primit vestea alegerii Preafericirii voastre in inalta misiune de Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Romane.

Ne-am bucurat ca dorinta si rugaciunile atator slujitori si credinciosi ai Bisericii Ortodoxe au fost ascultate. La acestea am alaturat si umilele noastre rugaciuni pentru Preafericirea voastra, pentru binecuvantarea intregului popor din Romania si pentru continuarea drumului comun de cautare si realizare a unitatii.

Cunoscand activitatea pe care ati desfasurat-o in Mitropolia Moldovei si Bucovinei, precum si in Arhiepiscopia Iasilor, am avut incontinuu speranta, inca de la transformarile din 1989, ca dorinta intregii Biserici se va implini.

Traim, asadar, o mare bucurie si o mare implinire prin alegerea Preafericirii voastre in fruntea Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane si nutrim o speranta indreptatita in continuarea drumului de cunoastere, pretuire si colaborare spre realizarea unui adevarat ecumenism in vederea implinirii dorintei lui Hristos: ‘Ca toti sa fie una!’

Impreuna cu toti colaboratorii de la Episcopia de Iasi, va dorim, Preafericirea voastra, binecuvantare de la Domnul si alese impliniri in marea si sfanta misiune de Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Romane.

Intru multi ani, Preafericirea Voastra!

Petru Gherghel,

episcop romano-catolic de Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente