Mesajul PS Ioachim Bacauanul la alegerea noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane

A binevoit Dumnezeu ca pe scaunul patriarhal al Bisericii noastre dreptmaritoare sa fie ales cel mai distins ierarh dintre cei care constituie astazi Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Prin dinamismul, inalta pregatire teologica si pastoral-misionara, IPS Mitropolit Daniel va fi patriarhul care va da un nou impuls si o noua perspectiva Bisericii Ortodoxe Romane. In 12 septembrie 2007, Bunul Dumnezeu a ales pentru Biserica Sa pe ierarhul Liturghiei si prietenul sfintilor pentru a o pregati sa infrunte mutatiile vremurilor tumultuoase de la acest inceput de mileniu.

IPS Daniel este ierarhul potrivit la Biserica ce i se potriveste! Dupa atatea impliniri remarcabile pe care le-a avut in cei 17 ani cat a stat pe jiltul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Biserica a incredintat IPS Mitropolit Daniel o noua misiune, mult mai importanta si mai nobila, ce i se cuvenea.

La acest moment istoric din viata Bisericii noastre si a Inalt Prea Sfintiei Sale, noi, ierarhii, preotii, calugarii si credinciosii Eparhiei Romanului multumim lui Dumnezeu ca a daruit un astfel de intaistatator Bisericii noastre bimilenare si-L rugam sa-l tina sanatos si puternic, asigurandu-l de toata pretuirea si dragostea noastra in Hristos Domnul.

PS Ioachim Bacauanul,

Arhiereu Vicar al Episcopiei Romanului

Comentarii Facebook


Știri recente