Mesajul primarului municipiului Iasi la alegerea noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane

Am primit cu mare bucurie si evlavie rezultatul votului Colegiului Electoral Bisericesc din 12 septembrie 2007, care a consfintit prin vointa lui Dumnezeu alegerea Prea Fericirii Voastre ca Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Romane.

Doresc sa va urez multi si binecuvantati ani pentru a va indeplini misiunea sfanta care v-a fost incredintata, aceea de-a pastori dreptcredinciosul popor roman pe calea mantuirii intru Domnul nostru Iisus Hristos.

Capitala spirituala si culturala a tarii, Iasul, va va ramane mereu recunoscatoare pentru darurile duhovnicesti si lucrarile pe care le-ati infaptuit, calauzit de Bunul Dumnezeu, ca Mitropolit al Moldovei si Bucovinei si Arhiepiscop al Iasilor.

Bucuria noastra este cu atat mai mare cu cat, pentru a cincea oara, Mitropolia Moldovei si Bucovinei a dat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in buna traditie crestin ortodoxa romaneasca.

Sunt mandru ca primar al Iasului de faptul ca am reusit impreuna cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei sa materializam proiecte importante pentru comunitatea noastra si pentru acest lucru va sunt pe deplin smerit si recunoscator.

Va doresc, Preafericirea Voastra, multa sanatate, intelepciune, iar harul lui Dumnezeu sa va calauzeasca intru multi ani.

Gheorghe Nichita,

Primarul municipiului Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente