Mesajul Presedintelui Romaniei adresat noului episcop al Oradiei, Bihorului si Salajului

Prea Sfintia Voastra,

Doresc sa va transmit sincere felicitari cu prilejul intronizarii Prea Sfintiei Voastre ca episcop al Oradiei, Bihorului si Salajului, impreuna cu cele mai calde urari de viata indelungata si implinirea misiunii pe care v-a incredintat-o Biserica Ortodoxa Romana.

Sunt convins, Prea Sfintia Voastra, ca v-ati asumat deplin aceasta misiune inalta cu responsabilitatea si experienta pe care v-au conferit-o anii de slujire ca teolog si episcop. De aceea, imi exprim increderea ca venirea in mijlocul credinciosilor din Oradea, un spatiu al diversitatii confesionale si culturale, reprezinta o chemare la continuarea si promovarea cooperarii dintre Biserici in cadrul oferit de noua Lege privitoare la libertatea religioasa si regimul general al cultelor.

Desfasurarea in acest an a celei de a III-a Adunari Ecumenice Europene in Romania, la Sibiu, Capitala Culturala Europeana, este pentru intreaga Biserica Ortodoxa Romana un bun prilej de confirmare a deschiderii, intelepciunii si viziunii sale asupra unei identitati spirituale in marea familie europeana. In acest sens, am convingerea ca vocatia Prea Sfintiei Voastre, sustinuta de experienta pastorala intr-un mediu multiconfesional, va oferi un plus de receptivitate fata de aspectele sensibile inca prezente in viata Bisericilor din Romania.

Avand in vedere exigentele istorice ale perioadei pe care o traversam si rolul pe care Ortodoxia il poate avea in Europa unita, imi exprim speranta ca Biserica Ortodoxa Romana va reusi in continuare sa dezvolte dialogul special si institutional pe care se intemeiaza binele comun.

Cu deosebit respect,

Traian Basescu,

Presedintele Romaniei

Comentarii Facebook


Știri recente