Mesajul premierului Romaniei la trecerea la cele vesnice a PF Parinte Patriarh Teoctist

Este un moment de adanca tristete pentru noi toti. Astazi, Romania a pierdut una dintre personalitatile sale luminoase, un om de mare intelepciune care a pus intotdeauna tara si Biserica mai presus de orice interes personal.

Dincolo de personalitatea Sa speciala, ca intaistatator al Bisericii noastre nationale sunt profund marcat de cuvintele sale blajine si atat de intelepte, de spiritul sau care a inspirat ani de-a randul pe romani.

Am avut privilegiul de a-l intalni si de a discuta cu Parintele Patriarh. Intelept, sfatos cu un simt de observatie extraordinar, am gasit de fiecare data in privirea sa afectiunea si dorinta de a face bine semenilor sai.

Am invatat din indemnurile sale cat de importanta este apropierea sufleteasca de oameni, mai ales de cei nevoiasi. Fiecare intalnire cu Parintele Patriarh a insemnat un indemn de a ne respecta si de a ne ajuta aproapele nostru, de a respecta si sprijini cu toata daruirea pe toti romanii. Vom pastra acest indemn ca o taina spirituala de mare pret.

Impartasesc tristetea imensa a poporului roman din aceste zile si vom pastra vie amintirea vietii exemplare a Parintelui Patriarh.

In numele Guvernului Romaniei doresc sa exprim profundul nostru regret pentru imensa pierdere a Bisericii Ortodoxe Romane, a milioanelor de credinciosi crestini-ortodocsi. Vom fi cu totii alaturi in aceste clipe de tristete. Pentru ziua funeraliilor ce va fi decisa de ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane ne vom reculege cu totii cu piosenie ca zi de Doliu National.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Calin Popescu Tariceanu,

Primul-Ministru al Romaniei

Comentarii Facebook


Știri recente