Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la înmormântarea Părintelui Aurel Hârjoabă

UN SLUJITOR DEVOTAT ÎN VIA DOMNULUI !

– Preacucernicul Părinte Aurel Hârjoabă

În ziua de 15 noiembrie 2010 s-a mutat la cele veșnice vrednicul de pomenire preot Aurel Hârjoabă de la parohia Sfântul Nicolae – Vlădica, Protoieria III Capitală din Arhiepiscopia Bucureștilor.

S-a născut în ziua de 28 februarie 1956, în comuna Umbrărești din județul Galați, într-o familie numeroasă de oameni vrednici și evlavioși.

După ce și-a petrecut copilăria la mănăstirea Bogdana, alături de unchiul său, marele duhovnic Părintele Isaia, simțind chemarea spre slujirea preoțească, s-a înscris la Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul” din Buzău, pe care l-a urmat între anii 1971-1976. A urmat apoi cursurile Institutului Teologic Ortodox de Grad Universitar din București, între anii 1977-1981.

În anul 1981 s-a căsătorit cu tânăra Veronica Goagora, Dumnezeu dăruindu-le doi copii, Daniel și Daniela, ambii absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Intrarea în cler s-a petrecut pe 25 martie 1982 fiind hirotonit preot pe seama parohiei Ivești, județul Galați, unde a avut o rodnică activitate, păstorind cu evlavie și dragoste enoriașii încredințați. A păstorit apoi și la parohia Orăști, Protopopiatul Oltenița până în anul 1996, unde a continuat activitatea pastorală și gospodărească.

Din anul 1996 s-a transferat la parohia Sfântul Nicolae Vlădica din București. În tot acest timp a fost un păstor model pentru enoriașii acestei parohii, pe care i-a slujit cu devotament și neobosită lucrare pastoral-misionară.

Cu multă competență și dăruire s-a pus în slujba Ierarhului său, a preoților și a credincioșilor, aducând la îndeplinire cu promptitudine toate cele ce i s-au încredințat de către Centrul Eparhial, inspirând pace și echilibru acolo unde acestea lipseau și îndemnând pe toți să slujească Biserica lui Hristos cu timp și fără timp.

Cunoscând râvna duhovnicească și zelul pastoral-misionar al Pc Preot Aurel Hârjoabă, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să așeze sufletul său în ceata drepților și să-i dăruiască odihnă în lumina și dragostea Preasfintei Treimi, iar familiei îndoliate transmitem condoleanțe și Părintești Binecuvântări.

Veșnică lui pomenire din neam în neam!

†DANIEL

ARHIEPISCOPUL BUCUREȘTILOR,

MITROPOLITUL MUNTENIEI ȘI DOBROGEI,

LOCȚIITOR AL TRONULUI CEZAREEI CAPADOCIEI ȘI

PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente