Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu prilejul editiei a IV-a a Expozitiei Filatelice Mondiale

În peisajul cultural contemporan al țării noastre, expoziția filatelică anuală, aflată la a IV-a ediție, reprezintă un reper de anvergură, cu pregnantă personalitate.

În anul 2008, acest eveniment este îmbogățit, în mod deosebit, prin aniversarea a 150 de ani de la emiterea, în Moldova, în 1858, la numai 18 ani de la apariția mărcii poștale, a primelor timbre românești cu reprezentarea heraldică a capului de bour, ajunse a fi, prin vechime, raritate și semnificație, unanim considerate ca exemplare de mare valoare filatelică, pe plan intern și internațional.

Cu deosebită apreciere am primit vestea că, în contextul acestei ediții aniversare a expoziției mondiale de profil din capitala României, ROMFILATEIA lansează o emisiune filatelică intitulată „Monumente ce aparțin Patrimoniului Mondial UNESCO”, a cărei primă serie este consacrată Bisericii ‘Sfântul Gheorghe’ a Mânăstirii Voroneț, renumita ctitorie din 1488 a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

Iar, faptul că această emisiune filatelică, inițiată, în comun, de România și Federația Rusă, este legată și de evenimentul împlinirii a 130 de ani de relații diplomatice reciproce, apare menit a completa cadrul general în care se înscrie această prestigioasă manifestare bucureșteană, prin constituirea unor punți între trecut și prezent.

Adresăm călduroase felicitări ROMFILATELIA pentru realizarea acestei expoziții de remarcabilă expresivitate și binecuvântăm pe toți organizatorii și participanții la acest eveniment de seamă al vieții noastre culturale și diplomatice.

†Daniel,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente