Mesajul Preafericitului Părinte Maxim, Patriarhul Bulgariei, la Sărbătoarea Ocrotitorului Bucureștilor

Mesajul Preafericitului Părinte Maxim, Patriarhul Bulgariei, la Sărbătoarea Ocrotitorului Bucureștilor (27 octombrie 2011), rostit de către Preasfințitul Părinte Naum, Episcop de Stobiski:

Către

Preafericirea Sa

Daniel, Patriarhul României,

București

Preafericirea Voastră, iubite în Hristos frate și conslujitor,

Astăzi, 27 octombrie, când Sfânta Biserică Ortodoxă cinstește memoria sfântului Dimitrie cel Nou din Basarabov, ocrotitorul orașului București, capitala României, primiți din numele nostru și din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, salutări frățești și urări de sănătate, însuflețire duhovnicească și prosperitate în fapta Evangheliei, către care, după cuvintele Apostolul popoarelor (Rom. 1:1) toți suntem permanent chemați.

Rugăciunile Sfântului Dimitrie cel Nou, Dătătorul de viață să vă întărească pe drumul nu atât de ușor, dar nobil al slujirii Voastre patriarhale, pentru prea mărirea numelui Său între popoare și răspândirea buneivestiri la toată făptură (Mat. 28:19).

Cinstirea Sfântului Dimitrie cel Nou este foarte scumpă și pentru creștinii ortodocși din Bulgaria și stă drept mărturie pentru legăturile frățești străbune dintre poporul bulgar și poporul român. Cu rugăciune de mulțumire către Dumnezeu, nu de mult, noi am primit o părticică din sfintele moaște ale preacuviosului, predată nouă cu binecuvântarea vrednicului și întotdeauna pomenitului vostru predecesor, Patriarh Teoctist. Mănăstirea din Basarabovo, care se afla în granițele eparhiei bulgare de Ruse, în care preacuviosul s-a ostenit călugărește și unde scumpul dar frățesc a fost așezat spre păstrare și închinare, este un centru duhovnicesc secular și de meditație pentru creștinii ortodocși ale Bisericilor noastre surori.

Preafericirea Voastră,

Vă felicităm încă o dată cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie din Basarabov, care este ocrotitor spiritual al capitalei voastre de Dumnezeu protejată, rugăm Domnul să ne întărească puterile spirituale și așa în iubire frățească comună și fapte bune, să continuăm să zidim casa lui Dumnezeu care este ‘Biserica Dumnezeului celui Viu, stâlpul și temelia adevărului’ (1 Tim. 3:15).

Ne recomandăm sfintelor voastre rugăciuni și rămânem Preafericirii Voastre în Hristos frate și conslujitor,

Președintele Sfântului Sinod

Maxim, Patriarhul Bulgariei

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…