Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia extinderii Proiectului „Alege școala!” la nivel național

Proiectul „Alege școala!” este o inițiativă de succes a Patriarhiei Române, în parteneriat cu Organizația World Vision România, care se desfășoară sub egida Programului „Hristos împărtășit copiilor”, beneficiind de finanțare europeană. Prin intermediul acestui proiect, de aproape un an Biserica intervine în educația copiilor aflați sub risc de abandon școlar, pentru a-i integra comunității care se întemeiază pe cultura iubirii și a comuniunii.

Prin activitățile organizate până în prezent în cadrul Proiectului „Alege școala!”- ore de cateheză în parohii, la care au participat peste 4500 de copii, seminarii de formare pentru aproximativ 500 de preoți, tabere de creație în care au fost implicați peste 1800 de copii – Biserica s-a străduit să suplinească lipsa de afecțiune părintească și a atmosferei de familie, să descopere copiii talentați și să îi încurajeze să-și cultive talantul.

Momentul de față reprezintă un nou început, prin extinderea la nivel național a proiectului, toate eparhiile din țară având posibilitatea să implice un număr considerabil de copii aflați sub risc de abandon școlar, în activitatea catehetică a Bisericii.

Dorindu-vă succes în activitatea pe care o desfășurați, rugăm pe Hristos Domnul să reverse darurile Sale cele bogate peste toți ostenitorii acestui proiect și peste toți copiii care vor participa la desfășurarea lui.

†DANIEL,

PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente