Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia botezului Alteței Sale, Printul Carol Ferdinand, fiul Prințului Paul și al Prințesei Lia.

Altețelor Sale,

Prințul Paul și Prințesa Lia de România

Altețele Voastre,

Prin Taina Sfântului Botez omul se renaște de la Duhul Sfânt și din apă, pentru a deveni fiu al lui Dumnezeu după har și moștenitor al Împărăției cerurilor (Cf. Ioan 3, 5-6).

Mare și sfântă este această Taină care duce pe om la înviere și la viața de veci! Fericiți sunt părinții care dau naștere la copii și apoi îi botează ca să devină în Hristos fii ai lui Dumnezeu după har și fii duhovnicești ai Bisericii, pentru ca în Duhul Sfânt să poată numi Tată pe Dumnezeul Cel ceresc (Cf. Romani 8, 16; Galateni 4, 6) și să rostească în tot timpul vieții lor rugăciunea Tatăl nostru, să trăiască pururea bucuria pascală de a simți în viața lor cum lucrează ‘harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatăl și împărtășirea Sfântului Duh‘ (Cf. II Corinteni 13, 13).

Vă adresăm alese felicitări cu ocazia botezului fiului dumneavoastră, Alteța Sa Carol Ferdinand, care astăzi, prin primirea Sfintelor Taine a Botezului, Mirungerii și Împărtășaniei euharistice, devine vas ales al harului Preasfintei Treimi și fiu spiritual al Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, îi felicităm pe nașii pruncului, Excelența Sa Domnul Traian Băsescu, Președintele României, împreună cu Doamna Maria Băsescu și ne rugăm Preasfintei Treimi să vă dăruiască tuturor sănătate și mântuire, pace și bucurie și mult ajutor în săvârșirea faptelor bune.

Întru mulți și fericiți ani!

Cu aleasă prețuire și binecuvântare,

†DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente