Mesajul Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la aniversarea a optzeci de ani de la prima emisie a Radio România

Cu prilejul aniversării a optzeci de ani de la prima emisie a Radio România (1928-2008), Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat Doamnei Maria Țoghină, Președinte Director General al Societății Române de Radiodifuziune, următorul mesaj de felicitare:

Doamnă Președinte Director General,

La aniversarea a optzeci de ani de la prima emisie a Radio România din ziua de 1 noiembrie 1928, felicităm pe toți cei ce astăzi, cu pasiune, devotament, deontologie profesională și respect pentru publicul ascultător, lucrează în Societatea Română de Radiodifuziune.

La acest popas aniversar, înălțăm rugăciuni și pentru cei ce nu mai sunt acum printre noi, slujitori, în cele opt decenii, ai instituției radioului public, printre care se numără o serie de personalități rămase pentru totdeauna în memoria publicului ascultător prin vocile lor inconfundabile.

Demn de subliniat este faptul că, așa cum prima emisie la Radio România, în urmă cu optzeci de ani, a debutat cu rostirea rugăciunii Tatăl Nostru, începând cu anul 1990, s-a reluat această tradiție, când a fost înființată redacția Viața Religioasă, cu scopul reflectării vieții și activității cultelor religioase în România. Cele două decizii ale conducerii de atunci ale Societății Române de Radiodifuziune se înscriu în reluarea misiunii radioului public de promovare a valorilor religios-morale și de apărare a demnității umane în societate, misiune întreruptă forțat de fostul regim comunist din țara noastră.

Transmisiunile în direct ale Sfintei Liturghii în fiecare duminică și la sărbătorile religioase de peste an, emisiunile religioase despre viața și lucrarea pastoral-misionară, opera socială și culturală a Bisericii, relațiile dintre cultele religioase, istoria, arta, arhitectura creștină, medalioanele unor personalități bisericești, prezentarea unor așezăminte monahale foarte cunoscute sau mai puțin cunoscute au devenit o prioritate editorială a postului public de radio.

În acest sens, cu bucurie remarcăm colaborarea profesională și schimbul de experiență dintre Societatea Română de Radiodifuziune, mai ales prin redacția Viața Religioasă și postul de Radio Trinitas al Patriarhiei Române, în special după transferarea acestuia la București, în luna octombrie 2007, „fiind împreună-lucrători cu Hristos întru-adevăr” (II Cor. 6, 1) în slujirea poporului român.

Cu prețuire și părintească dragoste, binecuvântăm pe ostenitorii și ascultătorii Radio România, rugând pe Hristos-Domnul să le dăruiască pace și bucurie, sănătate și mult ajutor în toată fapta cea bună.

LA MULȚI ANI!

S.S. †DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…