Mesajul PF Teoctist la implinirea a 7 ani de emisie a postului de Radio TRINITAS

Mesajul Prea Fericitului Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane la implinirea a 7 ani de emisie a postului de Radio TRINITAS

Cand este vorba de o astfel aniversare, si cu inteles liturgic, de 7 ani, trebuie sa ne gandim si la cel care a ctitorit postul de Radio TRINITAS acolo, la Iasi, si anume la Inalt Prea Sfintitul Daniel ? Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Trebuie sa-l felicitam pe Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei, in numele Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, pentru aceasta posibilitate de a auzi credinciosii invatatura cea dreapta a Bisericii Ortodoxe.

In al doilea rand, as vrea sa-mi exprim bucuria ca aceasta randuiala este asa de ceruta de lumea de astazi si asa de necesara, ca sa auda Sfanta Liturghie, interpretarea sfanta a Cuvantului lui Dumnezeu, invataturile sanatoase, dar si invataturile si respectul pe care credinciosii ortodocsi romani il poarta conducerii de Stat, pentru ca se impletesc toate. Toate aceste lucruri ne intereseaza insa si pe noi.

La adresa Inalt Prea Sfintitului Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, zilele acestea ne-am abonat si noi, Mitropolia Munteniei si Dobrogei, la postul de Radio TRINITAS. Acum suntem impreuna-lucratori la postul de Radio TRINITAS.

Adresandu-ma credinciosilor crestini ortodocsi, preotilor si monahilor, ii rog ca sa pastreze in inimile lor curate si bune Cuvantul Dumnezeiesc, si ca sa incerce sa puna in practica, in viata lor, aceste invataturi sfante, pentru ca sa insemne o sarbatoare intotdeauna faptul ca am ascultat o predica frumoasa, un cuvant frumos sau o talcuire frumoasa a Sfintilor Parinti. Astfel, credinciosii primesc si vor primi intotdeauna bunatatea ogorului celui manos si luminat de razele Soarelui Dumnezeiesc, care se transmite de data aceasta si pe calea undelor. Acest lucru inseamna un castig mare pentru mantuirea sufletelor noastre, pentru a implini intotdeauna voia lui Dumnezeu pe pamant.

Inchei prin a va binecuvanta pe fratiile voastre care va osteniti la postul de Radio TRINITAS, si noaptea si ziua si dimineata si la amiaza, intru aceasta slujire atat de frumoasa si de credincioasa pentru Biserica Ortodoxa Romana si pentru prestigiul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Dumnezeu sa binecuvinteze lucrarea desfasurata pana acum in cei 7 ani de emisie ai postului de Radio TRINITAS, sa o sporeasca pe mai departe prin zelul, evlavia, credinta si cuvantul indreptat cu prisosinta catre Bunul Dumnezeu si catre semenii nostri de pretutindeni! Binecuvantarea Domnului sa fie cu noi, cu toti!

Prea Fericitul Parinte Teoctist

Patriarhul Romaniei

Comentarii Facebook


Știri recente