Mesajul PF Parinte Patriarh Teoctist cu prilejul instalarii PS Lucian ca episcop de Caransebes

Prea Sfintiei Sale,

Prea Sfintitului Episcop Lucian al Caransebesului

Prea Sfintia Voastra,

Cu parinteasca si frateasca dragoste in Hristos Domnul, am luat act cu bucurie de instiintarea facuta de catre Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Nicolae, al Banatului, privind instalarea canonica a Prea Sfintiei Voastre, ca nou episcop de Caransebes, potrivit vointei Colegiului Electoral Bisericesc si a hotararii de validare a Sfantului Sinod al Bisericii noastre, in ziua de duminica, 26 februarie 2006.

Va adresam in aceasta sfanta si inaltatoare zi cuvantul nostru de binecuvantare, cu doriri de spornica stradanie in slujirea Sfintei noastre Biserici si a Eparhiei incredintate, care sa incununeze slujirea arhiereasca spre calauzirea pe calea mantuirii a fiilor si fiicelor din cuprinsul Episcopiei Caransebesului spre a fi urmatori vietii si invataturii lui Hristos.

Rugam pe Bunul Dumnezeu sa Va daruiasca arhipastorire indelungata, cu roade bogate in carmuirea pe calea mantuirii a credinciosilor incredintati rugaciunilor si pastoririi Prea Sfintiei Voastre.

Cu frateasca si parinteasca intru Hristos imbratisare,

TEOCTIST,

Arhiepiscop al Bucurestilor, Mitropolit al Munteniei si Dobrogei, Loctiitor al Cezareei Capadociei si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Comentarii Facebook


Știri recente