Mesajul PF Parinte Patriarh Teoctist catre pelerinii veniti la sarbatoarea Sf. Cuv. Parascheva

Prezent la Iasi, cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a adresat un mesaj tuturor credinciosilor care vor participa la aceasta sarbatoare: ‘Doresc pelerinilor ca, dupa ce au facut osteneala si au venit in fata raclei si icoanei Cuv. Parascheva, sa uite de toate necazurile si sa-si indrepte gandul cu evlavie catre bunul Dumnezeu si Maica Domnului si se vor indeplini toate cererile pe care ei au venit cu ele, cu greutate, cu apasare pe sufletul lor. Nadejdea noastra este Cuv. Parascheva, ajutorul ei care se arata imediat, si se exprima un gand si sa pazesti gandul acesta cu dragoste si cu statornicie’.

De asemenea, PF Sa si-a exprimat bucuria de a vedea la Iasi tineri plini de credinta si dornici de a urma calea personalitatilor acestui oras: ‘Un tineret atasat de Biserica, un tineret respectuos, dornic sa invete la o Universitate asa de vestita, de celebra, cum este aceasta, nu numai prin inaintasi, dar si prin cei care slujesc acum Universitatea. Sigur, am trait emotii firesti si indreptatite pentru un om de varsta mea acum, sigur alta lume, dar vad in tineretul de acum pe cei de atunci, cu intelepciunea lor’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…