Mesajul PF Parinte Patriarh Teoctist adresat cardinalului Walter Kasper la trecerea la cele vesnice a episcopului Pierre François Marie Joseph Duprey

Eminenta Voastra,

Am aflat cu durere de trecerea la cele vesnice a Episcopului Pierre François Marie Joseph Duprey, Secretar emerit al Consiliului Pontifical pentru Unitatea Crestinilor, cel care, in importanta slujire desfasurata de-a lungul atator decenii, a contribuit intr-o mare masura, la aprofundarea relatiilor dintre cele doua mari Biserici Crestine.

Personalitate de marca a lumii crestine contemporane, Episcopul Pierre Duprey lasa, prin trecerea Sa la Domnul, in memoria celor care l-au cunoscut si cu care a cooperat, amintirea unei vieti inchinate idealului unitatii Bisericii lui Hristos. Prin activitatea sa ecumenica, el reprezinta un reper important, de referinta, in istoria relatiilor inter-crestine dintr-o perioada marcata nu doar de diviziuni religioase, dar si politice.

Am avut, personal, bucuria de a-l cunoaste si a-i vedea stradaniile si, de aceea, ii pastram o pioasa aducere aminte, ca unuia care s-a implicat foarte activ in dialogul teologic international ortodox-catolic, cu rezultate incurajatoare, datatoare de speranta.

In aceste momente de tristete suntem alaturi de colaboratorii sai din cadrul Curiei Romane in durerea prin care trec, transmitandu-Va, Eminenta Voastra, sincere condoleante si rugam pe Bunul Dumnezeu sa aseze sufletul nobil al robului sau, Episcopul Pierre, in ceata celor bineplacuti Lui.

Vesnica sa-i fie pomenirea!

† TEOCTIST,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Comentarii Facebook


Știri recente