Mesajul Patriarhului României la Ziua Armatei Române

Cu prilejul Zilei Armatei României Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis următorul mesaj:

Domniei Sale,

Domnului GABRIEL OPREA

Ministrul Apărării Naționale

Stimate Domnule Ministru,

Cu deosebită bucurie, transmitem mesajul nostru de prețuire și binecuvântare cu prilejul Zilei Armatei României.

Biserica și Armata, cele mai vechi instituții ale poporului român, se bucură și astăzi de cea mai mare încredere în societate, fiind instituții simbol ale națiunii române.

Biserica apără integritatea spirituală și darurile specifice ale creștinismului românesc, care au contribuit la cultivarea și promovarea continuității și unității de neam.

Armata apără integritatea teritorială și valorile perene ale istoriei poporului român, care prin luptă dreaptă, jertfă și „suferință creștinește îndurată, a ajuns la libertate și unitate națională”.

Deși programul prestabilit la Patriarhie nu ne permite să fim de față la manifestările organizate de Ministerul Apărării Naționale cu acest prilej, totuși suntem spiritual alături de Domnia Voastră, de venerabilii veterani de război, de toți militarii în rezervă și de toți ofițerii, maiștrii militari și soldații Armatei Române.

În rugăciunile ei Biserica Ortodoxă Română se roagă zilnic pentru „iubitoarea de Hristos armată” și dorește ca împreună cu aceasta să contribuie la păstrarea integrității României și demnității poporului român, să comemoreze jertfa celor ce au luptat de-a lungul istoriei pentru aceste mărețe idealuri și să promoveze pacea și înțelegerea între popoare.

Cu prețuire și binecuvântare,

†DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente