Mesajul Patriarhului Moscovei la cea de-a XXX-a Intalnire Ecumenica a Tinerilor

Dragi frati si surori,

Va salut din inima pe voi toti cei care sunteti impreuna la cea de-a treizecia intalnire anuala a tinerilor, intalnire care are loc in acest an la Geneva.

In fiecare an, comunitatea din Taizé aduna impreuna tineri crestini din Europa, facandu-i unul in rugaciune si oferindu-le diferite teme de reflectie. Pentru voi, tineri, majoritatea intrebarilor legate de viata sunt atat noi, cat si urgente. Aceasta este inevitabila atunci cand sunteti la inceputul vietii, informeaza taize.fr. Atunci cand iti lipseste experienta, este usor sa te ratacesti prin viata in cautarea raspunsurilor.

Insa voi, crestinilor, aveti un avantaj enorm. Este in izvorul de „apa vie” (Ioan 7, 38), in uriasa avere pe care o reprezinta mostenirea Bisericii, inspre care va puteti intotdeauna intoarce cand sunteti insetati de spiritualitate. In niciun caz aceasta nu ia locul cautarii adevarului, care este caracteristica tinerilor si este exprimata precum indica apostolul: „Toate sa le incercati; tineti ce este bine. Feriti-va de orice infatisare a raului (I Tesaloniceni 5, 21 – 22). Si totusi, viata crestina are o anumita valoare, intrucat ofera orientare in cautarile noastre; ii da o insemnatate; ne ajuta sa evitam greselile care ar fi imposibil de remediat.

Ajutorul pe care un tanar crestin se poate baza intotdeauna nu provine numai din experienta generatiilor anterioare, din sfaturile celor mai in varsta, insa se afla in legatura permanenta cu Dumnezeu, care „ieri si azi si in veci, este acelasi” (Evrei 13, 8) si care este intotdeauna gata sa ofere raspuns la cele mai complexe si mai importante intrebari, chiar si la cele care par sa nu aiba solutie.

Dorinta mea este ca toate drumurile voastre, toate cautarile si toate sperantele voastre sa fie indreptate inspre sursa binelui, inspre Dumnezeu. Amintiti-va ca „tot ce crede in El, nu se va rusina” (Romani 10, 11).

Cu dragoste de Hristos,

Alexei al II-lea,

Patriarhul Moscovei si a toata Rusia

Comentarii Facebook


Știri recente