Mesajul Patriarhului Ecumenic cu prilejul congresului dedicat Sfantului Ioan Gura de Aur

Prea Fericirea Voastra,

Acest congres teologic international pe care il organizati cu binecuvantarea si cu suportul Prea Fericirii Voastre, in cinstea Sfantului Ioan Gura de Aur, arhiepiscop al Constantinopolului, arata cu prisosinta iubirea, grija si stradania Prea Fericirii Voastre neincetate pentru binecredinciosul popor roman.

Pe buna dreptate, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in zilele urmatoare, va cinsti in persoana Prea Fericirii Voastre patriarhatul roditor al Prea Fericirii Voastre.

Harul Domnului nostru Iisus Hristos v-a invrednicit pe Prea Fericirea Voastra sa fiti Patriarhul in timpul caruia Romania va intra in Uniunea Europeana, incepand cu 1 ianuarie 2007. Biserica Ortodoxa a Romaniei va sluji poporul roman, in continuare, pentru noua realitate pe care o constituie Uniunea Europeana, intr-o Europa a popoarelor numeroase si diverse, a religiilor numeroase si diverse, in care noi, ortodocsii, intr-o Europa crestina suntem chemati sa pastram in continuare testamentul nostru spiritual, traditia noastra culturala si sa dam zilnic marturia iubirii pentru Hristos, pacea Bisericilor nostri, intelegerea credintei noastre, co-existenta noastra pasnica cu aproapele nostru, intr-o Europa unita, intr-o patrie mare a noastra, a tuturor’.

Prea Fericite Parinte Patriarh Teoctist al Bisericii Ortodoxe Romane, Dumnezeu sa Va daruiasca sanatate si lungime de zile, pentru ca sa continuati lucrarea roditoare si frumoasa a Prea Fericirii Voastre, pentru progresul duhovnicesc al Bisericii Romaniei si pentru binele poporului roman.

Bartolomeu,

Arhiepiscop al Constantinopolului, Noua Roma, si Patriarh Ecumenic

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…