Mesajul pastoral de Invierea Domnului al PS Epifanie, Episcop al Buzaului si Vrancei, pentru ascultatorii postului de radio Trinitas

Invierea Domnului aduce oamenilor bucurie sfanta si desfatare sufleteasca, deoarece prin aceasta a fost biruita stapanirea mortii asupra diavolului si a pacatului. Pentru a sarbatori cum se cuvine Sfintele Pasti trebuie sa ne curatim simtirile sufletesti. Invierea Domnului este un fapt istoric, un adevar de credinta fundamental al Bisericii noastre. Chiar daca nu am fost contemporani cu evenimentul acest adevar in primim pe marturia celor ce s-au facut partasi cei dintai Invierii, dar si prin credinta. Ziua Sfintelor Pasti nu trebuie sarbatorita numai ca un eveniment istoric si social, ci mai ales ca unul existential ce sta la temelia Bisericii si a vietii noastre. Avem datoria ca prin faptele de zi cu zi sa devenim fii ai Invierii. Puterea credintei se datoreaza minunii celei mari a Invierii lui Hristos. Sa lepadam de la noi mania, rautatea, defaimarea, cuvantul de rusine. Nu va mintiti unul pe altul. Minunea istorica a Invierii Domnului nostru Iisus Hristos sa se mentina treaza in inimile noastre. Asta inseamna sa-L primim pe El ca Stapan al vietii, sa avem o legatura stransa de iubire cu El si sa-L urmam peste tot. Este bine sa nu ne lasam amagiti in aceste vremuri de propaganda ieftina si aberanta care se face impotriva crestinismului, in general, si a Ortodoxiei, in special, in ultima vreme. Va indemn parinteste sa pastrati credinta ortodoxa de 2000 de ani, sa fiti statornici in marturisirea si apararea adevarului. In toate zilele vietii pamanesti, pe care vi le doresc indelungate, pline de sanatate si cu bucurii duhovnicesti, dar mai ales la aceasta mare sarbatoare crestineasca, sa va straduiti a va departa de pacat si de a va apropia tot mai mult de invatatura adevarata si mantuitoare a Bisericii noastre ca sa deveniti bineplacuti lui Dumnezeu. Faptele de milostenie catre cei saraci si cei lipisiti sa nu le dati uitarii.

Invierea Domnului sa o petreceti intru bucurie si iubire crestineasca, meditand neincetat la acest adevar de credinta fundamental al Bisericii noastre.

Hristos a inviat!

PS Epifanie,

Episcop al Buzaului si Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente