Mesajul pastoral de Craciun al PS Petroniu, Arhiereu Vicar al Episcopiei Oradei, Bihorului si Salajului, pentru ascultatorii Radio Trinitas

Slavitul praznic al Nasterii dupa trup a Domnului nostru Iisus Hristos este un prilej de aleasa bucurie duhovniceasca. Taina cea din veac ascunsa si de ingeri nestiuta, dupa cum numeste Sf. Apostol Pavel venirea in lume a Fiului lui Dumnezeu are un scop dublu: pe de o parte, Fiul lui Dumnezeu S-a intrupat pentru a se uni cu intreaga creatie, prin intermediul omului, care este singura fiinta din Univers compusa din suflet spiritual si trup material, dupa cum a planuit Dumnezeu din vesnicie, iar pe de alta parte prin asumarea firii umane, Fiul lui Dumnezeu l-a mantuit pe om din robia pacatului si a mortii, deschizandu-i portile raiului. Sfintii Parinti ai Bisericii marturisesc ca Dumnezeu S-a facut Om pentru ca noi, oamenii, sa ne facem dumnezei prin har.

Drept aceea, sa conlucram cu Dumnezeu la realizarea propiei noastre mantuiri, pentru ce de vreme ce El doreste ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina, numai de noi depinde daca ne impropriem sau nu lucrarea mantuitoare a lui Iisus Hristos, prin ferirea de pacat si cultivarea virtutilor.

Sa ne asemanam celor trei magi care, dupa cautari indelungate, L-au gasit pe Pruncul Iisus si i-a oferit daruri de aur, smirna si tamaie, aducand si noi ofranda de fapte bune Pruncului nascut in Betleemul Iudeii.

Cu ocazia maritului praznic al Nasterii Domnului vreau sa urez din inima ascultatorilor postului de radio Trinitas sarbatori binecuvantate cu pace, liniste, buna intelegere in familie, roade duhovnicesti imbelsugate, sanatate, indelugare de zile, realizari materiale spre slava lui Dumnezeu si spre mantuirea neamului omenesc.

‘Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace, intre oameni bunavoire’!

Bunul Dumnezeu sa ne ajute tuturor!

Sarbatori fericite!

PS Petroniu,

Arhiereu Vicar al Episcopiei Oradei, Bihorului si Salajului

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…