Mesajul pastoral de Craciun al PS Ioan, Episcop al Covasnei si Harghitei, pentru ascultatorii Radio Trinitas

Sfantul Ioan Damaschin ne spune ca in virtutea dumnezeierii Sale, Hristos Se uneste cu Tatal si cu Duhul Sfant, iar in virtutea omenirii Sale se uneste cu Maica Sa si cu toti oamenii. Deci, am putea noi spune ca astfel suntem si noi neam prin har cu Dumnezeu, pregustand viata vesnica dupa Botez, moartea nemaifiind pentru crestini ultima glorie.

Hristos Se naste pe o planeta vie, facand posibila intalnirea vremelniciei cu vesnicia, si astfel omul intra in nemoarte, fiind contemporan cu prezentul etern al lui Dumnezeu. In lume vine astazi Hristos, si de astazi nu mai traim intr-o lume a obiectelor, desi pentru multi oameni chiar si cerul a devenit astazi obiect.

In aceste zile de praznic al Nasterii Domnului, as zice sa ne uitam imprejurul nostru, sa ne amintim si sa nu-i dam uitarii pe cei bolnavi, pe fratii nostri care sunt in suferinta si au trebuinta de ajutorul nostru, caci numai crestini cu fapta fiind ne vom arata fiind urmatori ai invataturii lui Hristos.

Rog pe bunul Dumnezeu sa va daruiasca tuturor celor ce iL iubiti pe Dumnezeu si ascultati mereu acest post de radio duhovnicesc sa va invredniceasca a petrece aceste sfinte sarbatori ale Nasterii Domnului in pace si sanatate, avand mult spor duhovnicesc.

Sarbatori fericite!

PS Ioan,

Episcop al Covasnei si Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente