Mesajul pastoral de Craciun al PS Ioachim, Episcop al Husilor, pentru ascultatorii Radio Trinitas

Sarbatoarea marelui praznic al Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos este un popas al bucuriei crestine la care se cuvine sa intampinam pe Hristos in simfonia cantecelor de lauda si de bucurie adresate la marele praznic al Nasterii Mantuitorului Hristos, care ne cere sa-L laudam si sa ne bucuram. Cantarea, lauda si bucuria reflecta maretia spirituala al acestui praznic dumnezeisc.

Din paginile Vechiului Testament reiese convingerea poporului evreu ca Mantuitorul va veni intre ei, motiv pentru care ei iL asteptau cu ardoare ca Domn al pacii, Imparat al dreptatii, Pastorul cel bun si mare Arhiereu, care Se va aduce pe Sine jertfa pentru mantuirea neamului omenesc. Taina Intruparii a fost descoperita de ingerul Gavriil, Sfintei Fecioare Maria. Fiul lui Dumnezeu a devenit Om fara a inceta sa fie Dumnezeu, El venind in lume ca pe cei de sub lege sa-i rascumpere pentru a dobandi infierea.

Venirea in lume a Fiului lui Dumnezeu s-a facut datorita dragostei lui Dumnezeu fata de om, caci Dumnezeu asa de mult a iubit lumea, incat pe Fiul Sau Unul Nascut L-a dat, ca oricine crede in El sa aiba viata vesnica.

Pentru ca bucuria sarbatorii sa fie deplina, trebuie sa pastram nealterata invatatura ortodoxa, si in tot ceea ce facem sa implinim voia lui Dumnezeu, sa iubim pe Dumnezeu asa cum ne-a iubit si ne iubeste El. Aceasta dragoste fata de Dumnezeu trebuie sa o extidem si fata de semenii nostri si sa o dovedim prin fapte bune fata de toti cei care au nevoie de ajutorul nostru.

In acest context aducem multumire bunului Dumnezeu, rugandu-L sa reverse harul Sau asupra noastra, a tuturora, sa ne binecuvinteze si sa ne mantuiasca facandu-ne partas bucuriei marelui praznic al Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Sarbatori fericite!

PS Ioachim,

Episcop al Husilor

Comentarii Facebook


Știri recente