Mesajul pastoral de Craciun al PS Gherasim, Episcop al Ramnicului, pentru ascultatorii Radio Trinitas

Iubiti fii duhovnicesti ascultatori ai Radio Trinitas,

Mai avem putin pana la marele praznic si unic in istoria lumii, Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos. Cu totii ne-am pregatit sa-L intampinam cu rugaciuni, cu post si cu faceri de bine. Sunt incredintat ca foarte multi dintre dvs. v-ati spovedit, pentru ca trebuie ca Mantuitorul nostru Iisus Hristos sa Se nasca si in inima fiecaruia dintre noi. De aceea, camara sufletului nostru trebuie sa fie impodobita cu pace, cu dragoste unul fata de altul, cu gandul de a ajutora si pe cei care sunt in nevoi, si pe copiii care ne anunta marele eveniment al Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos, pentru ca ei sunt ca ingerii care au cantat: ‘Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace, intre oameni bunavoire’.

Dumnezeu S-a facut Om, ca pe om sa-l faca dumnezeu. De aceea, sunt incredintat ca fiecare dintre noi va trece cu vederea daca sunt unele tulburari, greseli, unele neintelegeri, pentru ca Mantuitorul nostru Iisus Hristos, asa cum au cantat si ingerii, bunavoirea dintre oameni o asteapta de la noi.

Va indemn pe toti ca sa va pregatiti toti prin spovedanie, impartasanie, pentru ca numai asa ramane Hristos in noi, dupa cum ne-a spus in Sfanta Evanghelie. Daca avem pe Dumnezeu, nu mai avem nevoie de nici un alt ajutor, de nici un alt sprijin.

De aceea, rugamintea mea si sfatul meu este ca tot ce este lumesc in noi sa treaca, sa se uite si sa petrecem aceste sfinte zile ca niste copii ai lui Dumnezeu, asa cum ne rugam in ‘Tatal nostru’, ca niste copii ascultatori, iar bunul Dumnezeu ne va da in mod sigur tot ceea ce este necesar.

Rog pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos, pe Tanarul venit langa noi, sa va daruiasca sanatate, pace, prosperitate si sa petreceti aceste sfinte zile in liniste, duhovniceste si cu spor pentru viata noastra duhovniceasca.

Sarbatori fericite!

PS Gherasim,

Episcop al Ramnicului

Comentarii Facebook


Știri recente