Mesajul pastoral de Craciun al PS Epifanie, Episcop al Buzaului si Vrancei, pentru ascultatorii Radio Trinitas

Ne apropiem de Sfintele Sarbatori ale Nasterii Domnului, Anului Nou si Bobotezei. Acum si in toate zilele vietii noastre sa multumim Domnului Hristos, Care, chip de rob luand, facandu-Se asemenea oamenilor si la intafisare aflandu-Se ca un Om, S-a smerit pe Sine, ascultator facandu-Se pana la moarte si inca moarte de Cruce, dandu-ne astfel noua pilda de ascultare si de adanca smerenie. Asa cum ne invata Sf. Apostol Pavel, in aceasta vreme sa ne straduim ca in orice facem, Mantuitorul sa fie pacea noastra, sa ne curatim simtirile, sufletul robit de pacate sa-l primenim, facandu-l luminos lacas al Pruncului Iisus. Sa lucram necontenit pentru ca vestea cea buna a Cuvantului lui Dumnezeu sa ajunga la totii semenii, pe unii eliberandu-i de patimi, pe altii hranindu-i cu adevarul Evangheliei, pe cei bolnavi vindecandu-i sufleteste si trupeste, pe toti sfintindu-i si mantuindu-i.

Sa-L iubim asadar pe Dumnezeu Cel in Treime, deoarece El este purtatorul nostru de grija, dupa cum marturisim intr-o preafrumoasa cantare bisericeasca: ‘Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Duhul Sfant’. Sa ramanem in Biserica intemeiata de Mantuitorul nostru Iisus Hristos, pastrand cu sfintenie adevarurile de credinta si unitatea in dragostea frateasca. Cu puterea acestei iubiri care a facut cerul si pamantul, vesnicia si vremelnicia, sa ne straduim ca viata noastra sa fie tot mai roditoare in fapte bune pentru semeni.

Cu aceste parintesti povatuiri de suflet ziditoare la praznicul Nasterii Domnului, ne adresam fiecaruia dintre fratiile voastre, slujitori bisericesti sau credinciosi, prin cuvintele pline de continut crestinesc si la indemn la bunatate pentru toti.

Sarbatori fericite!

PS Epifanie,

Episcop al Buzaului si Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente