Mesajul pastoral de Craciun al IPS Nifon, Arhiepiscop al Targovistei, pentru ascultatorii Radio Trinitas

Din an in an intampinam noaptea sfanta a Craciunului care aduce lumina, bucurie, innoire si sfintenie. Nasterea Domnului ne cheama in fata sfintelor altare a Bisericii noastre stramosesti pentru a ne pleca genunchii in fata minunii din ieslea Betleemului, de unde crestinii stiu foarte bine ca vine lumina lui Hristos care straluceste peste omenirea intreaga. Acolo, la Betleem, Fiul lui Dumnezeu, Logosul, Facatorul cerului si al pamantului, Se naste intr-o sublima smerenie din sanul preasfintit al Preacuratei Fecioare Maria. Evenimentul istoric al nasterii dupa trup a lui Hristos, a Fiului lui Dumnezeu, acum 2006 ani, este reimprospatat in fiecare an de aceasta mare sarbatoare.

De aceea, Nasterea Domnului este mai mult decat un moment al pastorilor si al magilor de odinioara. Ea este si un moment al nostru, al celor de astazi, si de maine, si de totdeauna, in toata sfintenia si splendoarea lui. Pentru aceste motive, Nasterea Domnului devine centrul istoriei, devine centrul cronologiei si Universului, despre care vorbim mereu la prezent si nu la trecut, pentru ca slujbele, meditatiile duhovnicesti si colindele noastre minunate permanentizeaza bucuria cea sfanta din noaptea Nasterii.

Din marea bucurie si binefacere mantuitoare a Intruparii ne impartasim si noi, si continua sa se impartaseasca toata lumea pana la sfarsitul veacurilor ca dintr-un izvor nesecat, caci religia crestina este permanent actuala si misionara. Ea nu se invecheste in ciuda istoriei, pentru ca ea este dumnezeiasca.

Asadar, sa intampinam sarbatoarea Nasterii Domnului cu o pregatire sufleteasca speciala, pentru ca fiecare dintre crestini sa devina un Betleem in care sa Se nasca Iisus Hristos, splendoarea invataturii Sale, astfel ca sufletele si mintile tuturor sa se reimprospateze, sa se lumineze cu puterea harica a credintei si a dragostei crestine.

Va doresc tuturor ascultatorilor si ostenitorilor acestui prestigios post de radio Trinitas Craciun binecuvantat de Dumnezeu.

Sarbatori fericite!

IPS Nifon,

Arhiepiscop al Targovistei

Comentarii Facebook


Știri recente