Mesajul pastoral de Craciun al IPS Nicolae, Mitropolit al Banatului, pentru ascultatorii Radio Trinitas

Ne aflam din nou in preajma sarbatorii Nasterii Domnului. In fiecare an praznuim evenimentul acesta care ne aduce aminte de momentul cand S-a nascut, ca Om, Fiul lui Dumnezeu, Care a venit sa mantuiasca lumea. Este un eveniment pe care il sarbatorim bisericeste in fiecare an, la 25 decembrie. Aducandu-ne aminte de momentul Intruparii Fiului lui Dumnezeu, nu putem sa uitam de scopul pe care L-a avut Dumnezeu Tatal atunci cand L-a trimis in lume ca sa Se nasca din Fecioara Maria, pe Fiul Sau, Iisus Hristos. Iisus S-a facut Om, dar S-a facut Om ca Sa ne faca pe noi mai buni, Sa ne faca pe noi, asa cum se spune in limbajul bisericesc, Sa ne indumnezeiasca.

De aceea, cu prilejul Nasterii Domnului sa nu uitam ca pe langa sarbatoarea si festivitatea care se leaga de aceasta sarbatoare, avem datoria sa ne aducem aminte de ce a venit Iisus pe pamant. A venit la noi oamenii ca sa ne indumnezeiasca.

In aceste zile de praznuire a Sfantului Craciun sa ne straduim sa ne asemanam si noi Fiului lui Dumnezeu, sa ne facem asemenea Lui prin faptele noastre bune, prin comportamentul nostru de fiecare zi. E o datorie pe care o avem si de care sa ne aducem, mai ales cu acest prilej, aminte, ca sa ne asemanam Fiului lui Dumnezeu, Care din Dumnezeu S-a facut Om ca pe noi sa ne atraga spre dumnezeire.

De aceea, ne straduim nu numai sa sarbatorim Nasterea Domnului Iisus Hristos, sa ne imbunatatim viata, sa ne purificam, sa ne facem mai buni, sa ne facem asemenea lui Iisus prin comportamentul nostru, prin faptele noastre de fiecare zi. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu ca urmand pilda Domnului nostru Iisus Hristos, pe care Il praznuim in aceste zile, sa ne straduim sa ne facem asemenea Lui, comportandu-ne asa cum spune El, facand doar fapte bune, si nu numai intru virtute, ci mai ales intru ajutorarea semenilor nostri. E nevoie astazi, mai mult poate decat oricand, ca sa tinem astazi la exemplul pe care ni l-a dat Iisus Hristos, sa iubim pe semenii nostri, sa-i ajutam pe toti cei care sunt in preajma noastra. Sunt destule necazuri in lumea aceasta. Sa ne straduim sa contribuim la inlaturarea lor, la imbunatatirea vietii oamenilor, a semenilor nostri, sa ne straduim a face viata noastra mai buna, mai pe masura exemplului pe care ni l-a lasat Iisus Domnul.

Fie marirea Lui in vecii vecilor. Amin!

Sarbatori fericite!

IPS Nicolae,

Mitropolit al Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente