Mesajul papei Benedict al XVI-lea la cea de-a XXX-a Intalnire Ecumenica a Tinerilor

Dragi tineri, reuniti la Geneva de catre Comunitatea de la Taizé pentru o noua etapa a pelerinajului increderii pe pamint lansat de fratele Roger,

Papa va asigura de apropierea sa spirituala si se roaga la Domnul ca aceasta perioada sa fie pentru voi o perioada de gratie si o puternica experienta ecleziala. Mergand la intalnirea cu poporul lui Dumnezeu care va intampina, cat si timpul de rugaciune si intalniri, sunteti invitati sa deschideti noi cai ale sperantei, cautand in Cuvantul lui Dumnezeu si in viata de adanca intimitate cu Hristos, informeaza taize.fr. Intr-adevar, numai Hristos ne da cheia adevaratei sperante, a sperantei care depaseste toate micile sperante pe care le putem avea, deoarece El ne intoarce inspre viitor si inspre fericirea eterna inspre care mergem in fiecare zi, personal si in Biserica.

Fie ca increderea voastra in Dumnezeu sa nasca in voi speranta si sa va ajute sa schimbati lumea, bazandu-va pe valorile evanghelice, in special pe iertare, pe dragoste culminanta, pentru ca celui care iarta nu i se arata greseala comisa, insa i se deschide un nou viitor. Daca pacea este fructul justitiei, ea este mai mult fructul iertarii care pecetluieste cu adevarat reconcilierea dintre cei care ieri se banuiau sau se confruntau, ajutandu-i sa mearga impreuna mai departe. Acceptand iertarea lui Dumnezeu care ne este data prin impartasanie, veti putea la randul vostru sa fiti creatorii iertarii dintre frati si surori si sa construiti o lume reconciliata.

Incredintandu-va pilda Fecioarei Maria, mama a credinciosilor si a Sfantului Francis de Sales, care a fost un apostol patimas si milostiv in regiunea Genevei, Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea va transmite din toata inima o afectuoasa binecuvantare apostolica, la fel ca si fratilor din Taizé, tuturor persoanelor care au organizat acest pelerinaj, fratilor si credinciosilor care va intampina, si familiilor voastre.

Benedict al XVI-lea

Comentarii Facebook


Știri recente