Mesajul IPS Parinte Mitropolit Daniel cu prilejul inaugurarii liniei aeriene Iasi – Viena

Binecuvantare pentru un inceput bun. Linia aeriana Iasi – Viena – Iasi

Inaugurarea liniei aeriene Iasi – Viena este deodata o noutate si o normalitate. Ea constituie o noutate, deoarece este prima linie aeriana care leaga doua importante orase istorice si culturale din Europa Centrala. Este o normalitate, deoacere municipiul Iasi merita si trebuie sa fie mai cunoscut pe plan international.

Mitropolia Moldovei si Bucovinei saluta cu felicitari si binecuvinteaza cu bucurie acest eveniment, mai ales ca si relatiile dintre Arhiepiscopia Ortodoxa a Iasilor si Arhiepiscopia Catolica a Vienei sunt amicale, dupa ce Eminenta Sa Cardinalul Christoph Schonborn, Arhiepiscopul Vienei, ne-a vizitat de mai multe ori Arhiepiscopia Iasilor, iar cu Episcopia Catolica de Iasi, condusa de Prea Sfintitul Petru Gherghel, Eminenta Sa are de mai multa vreme relatii fratesti de colaborare practica.

In acelasi timp, trebuie mentionata existenta unei mari comunitati ortodoxe romane la Viena, condusa de parintele Nicolae Dura, in componenta careia se afla si multi credinciosi proveniti din Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

Linia aeriana Iasi – Viena va permite orasului Iasi sa organizeze mai multe contacte administrative si de afaceri austro – romane, dar si un numar mai mare de intruniri, conferinte, simpozioane si colocvii stiintifice si culturale internationale, initiate sau gazduite de universitatile iesene si de Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

Este de-a dreptul impresionant numarul mare de orase, 130, din intreaga lume in care se poate ajunge folosind zborul Iasi – Viena al Companiei Austrian Airlines. Dintre acestea, pentru 26 de destinatii, compania ofera un pret promotional in perioada 27 martie – 31 mai 2006. Astfel, cu doar 199 de euro, din Iasi se poate calatori in Austria, la Viena; in Germania, la Frankfurt, Munchen, Stuttgart, Hanover, Hamburg, Berlin, Leipzig, Dresden; In Italia, la Milano, Roma, Venetia, Bologna; In Scandinavia, la Stockholm, Gotheborg, Copenhaga; in Elvetia, la Zurich, Geneva; in Franta, la Paris, Lyon, Nisa; in Spania, la Madrid, Barcelona; in Olanda, la Amsterdam; in Marea Britanie, la Londra; in Belgia, la Bruxelles.

Felicitam conducerea Consiliului Judetean Iasi, mai ales pe domnul presedinte Lucian Flaiser, precum si pe toti cei care au contribuit la succesul unui demers anevoios si la serbarea acestui eveniment de o importanta practica majora si de o valoare simbolica incurajatoare.

Rugam pe Bunul Dumnezeu sa daruiasca sanatate, succes si bucurie atat angajatilor Companiei Austrian Airlines Group, cat si calatorilor care se folosesc de zborul Iasi – Viena – Iasi.

DANIEL,

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente